Hem
Självledarskap med häst
Ledarskapsutveckling
Läger för kvinnor
Bokning/Kontakt
Referenser
Om Petra
Aktuellt
Filosofi - en läroprocess
Bok: En inbjudan
Tur-ridning
Har du egen häst?

 

 

 

 

14 maj

Läs mer »

 

 

 

 

englishflag

Om mig

 

 

Jag började rida som barn, lärde mig på vanlig ridskola och tävlade med egen ponny under tonåren. Efter skolslut och tio veckors hästskötarkurs flyttade jag till Amerika och fick jobb med “amerikanska Spanska ridkolan” som turnerar runt i Amerika. Där fick jag uppträda med Lippizzaner och Andalusiehingstar såväl som en arabhingst som jag red i ett solonummer. Så småningom hjälpte jag även till att träna de yngre hingstarna som skulle skolas in i showen. Med arbeta i hand och på långlina förstod jag effekten av kroppsspråket. Relationen till hingstarna gav mig nyckeln till att kommunicera mentalt, då de sökte det och värdesatte det. Efter jag studerat Tai Chi Chuan och Yi Chuan kunde jag även fysiskt och mentalt, med avsikt, kommunicera med hästarna och det var just så de ville ha det.

 

Jag dök ned i en process av självkännedom med hjälp av ett flertal olika terapimetoder, som naturligtvis pågår än. Varje födsel av mina tre barn gav mig stor självkännedom. Liksom studier hos mina mentorer, kurser och boende utomlands.

 

Jag utvecklade en ny syn på hästen med individuell respekt av dess själ och då jag arbetade med hästen utvecklade jag ett ledarskap där jag tog ansvar för hästens välbefinnande och hästens behov samt vilja att både bli respekterad och omhändertagen. Jag har fokus på processen i nuet och har därmed kommit ifrån prestation. Jag prioriterar individen och har därmed kommit ifrån metoder.

 

Jag hjälper nu hästar att få ett bättre liv och ryttare att få ut mer av sin upplevelse med hästar. Jag har skrivit en bok om att vara med hästar. Den är en inbjudan till en ökad medvetenhet, fysisk och spirituell med dig själv samt din häst.

 

Min passion för hästar inkluderar hur de kan hjälpa oss till insikter om oss själva genom deras självklara behov. Jag har utvecklat tjänster där jag erbjuder en mer-upplevelse tillsammans med hästen där jag anpassar alla utmaningar individuellt med intuition och fingertoppskänsla.

 

Jag vill ha in allt under medvetenhetens ljus för insikter som hjälper dig att leda ditt eget liv eller vara ledare/förebild för andra. Hos mig respekterar vi djuren och ser deras individuella gåvor, kärlek och behov. Här främjas självinsikt och personlig utveckling/kompetensutveckling i en närande tillvaro i samklang med djur och natur.

 

På lång sikt ser jag en utökad verksamhet på en större mer ändamålsriktig gård. Jag ser ett samarbete med andra egna företagare som har samma värderingar och normer som jag, på en gård med kursmöjligheter, vandrarhem och verksamhet för barn och ungdomar. Jag ser även att jag kan erbjuda längre utbildningar för ryttare och sommarläger.

 

 

Tack för att du besöker min webbsida. Jag hoppas på att få träffa dig!

 

    dsc_0197

 

 

 

©2013 ZORAYA     Självledarskap     Petra Smyth     0761- 00 24 68